• Our Class Schedule

    7:40-8:00

    Arrival/Hand washing (Physical Dev, Soc & Emotional Dev.)

    20 min.

    8:00-8:45

    Gross Motor (Physical Dev & Health/Teacher Conference)

    45 min.

    8:45-9:00

    Transition to Classroom/Bathroom/Hand Washing /Breakfast (Science, Physical Dev & Health)

    15 min.

    9:00-9:10

    Tooth brushing/Hygiene (Science)

    10 min.

    9:10-9:25

    Morning Routine: Pledge, Announcements, Attendance, Calendar, Songs with Movement, Morning Message (Language Dev, Literacy Skills, Oral Language, Social Studies)

    15 min.

    9:25-9:30

    Transition to Playground

    5 min.

    9:30-10:00

    Gross Motor Minor (Recess) (Physical Dev & Health)

    30 min.

    10:00-10:15

    Transition to Classroom/Bathroom/Hand Washing/Prepare for Lunch (Science, Physical Dev & Health)

    15 min.

    10:15-10:45

    Lunch (Social & Emotion Dev & Language Dev, Social Studies)

    30 min.

    10:45-10:55

    Transition to Classroom/Bathroom/Hand Washing/Toothbrushing (Science, Physical Dev & Health)

    15 min.

    10:55-11:10

    Big Experience 1 (Literacy Skills, Language Dev.)

     (Math Knowledge & Skills)

    15 min.

    11:10-11:50

    Small Groups & Centers (Literacy/Math Skills, Language Dev.)

    40 min.

    11:50-12:00

    Journals (Literacy Skills, Language Dev., Hand Writing)

    10 min.

    12:00-12:15

    Transition to Rest Tme. Hygiene/Restroom and Hand Washing (Science) 

    15 min.

    12:15-1:00

    Rest Time (Social & Emotional Dev & Health)

    45 min.

    1:00-1:10

    Wake Up/Restroom/Handwashing (Science, Physical Dev & Health)

    10 min.

    1:10-1:30

    Big Experience 2 (Literacy Skills, Language Dev.) (Math Knowledge & Skills

    20 min.

    1:30-1:45

    Snack (Social & Emotional Dev, Language Dev)

    15 min.

    1:45-2:00

    Big Experience 3 (Literacy Skills, Language Dev.)

     (Math Knowledge & Skills)/Prepare for Rest Time

    15 min.

    2:00-2:45

    Small Groups & Centers (Literacy/Math Skills, Language Dev.)

    45 min.

    2:45-2:55

    Clean Up/Transition to Carpet

    10 min.

    2:55-3:00

    Prepare for Dismissal

    5 min.

    3:00-3:15

    Doors Open/Dismissal

    15 min.

     

     

     

     
Last Modified on September 29, 2015