•  
    Class Schedule 2014-2015

    Time

    Activity

    Min

    7:45-8:00

     Arrival/Hand Washing/ Breakfast/ DEAR (Phys. Dev. & Health & Social & Emotional Dev. & Physical Dev. & Health)

    15 min

    8:00-8:15

    Oral Language (Pledge, Songs) Language Dev.

    15 min

    8:15-8:45

    Specials: (Approaches to Learning)

    • (MWF) Gross Motor Minor (Phys. Dev. & Health/ Soc. & Emotional Dev.)
    • (Tuesday) Technology Lab (Literacy/Math Know. & Skills)
    • (Thursday) Library (Literacy Know. & Skills & Language Dev.)

    30 min

    8:45-9:00

    Continue Oral Language ( Calendar & Morning Message)( Language Dev. & Literacy Skills)

    15 min

    9:00-9:55

    Language Arts (Literacy Know.& Skills,  Language Dev. & Approaches to Learning)

    • Read Aloud 1
    • Small Group
    • Centers (Lit., Math, Social St., Sci.)

    55 min

    9:55-10:35

    Math (Mathematics Know. & Skills, Logic & Reasoning & Approaches to Learning)

    ·         Read Aloud 2

    ·         Small Group

    ·         Centers (Math, Sci., Social St., Lit)

    40 min

    10:35-10:45

    Restroom/ Hand Washing (Science)(Phys. Dev. & Health)

    10 min

    10:45-11:15

    Lunch (Social & Emotional Dev. & Language Dev.)

    30 min

    11:15-11:25

     

    Dental Hygiene/ Hand Washing (Science)(Phys. Dev. & Health)

    10 min

    11:25-12:05

    Social Studies (Social St. Know.& Skills& Social & Emotional Dev.& Approaches to Learning)

    • Read Aloud 3
    • Small Group
    • Centers(Social St., Sci., Lit., Math)

    40 min

    12:05-12:45

    Science (Science Know. & Skills & Phys. Dev. & Health & Approaches to Learning)

    • Read Aloud 4
    • Small Group
    • Centers (Sci., Social St. Lit., Math)

    40 min

    12:45-1:30

    Gross Motor Major ( Phys. Dev. & Health)  ( Teacher Conference)

    45 min

    1:30-1:40

    Restroom/ Hand Washing/ Preparing for Rest Time (Science)( Phys. Dev. & Health)  

    10 min

    1:40-2:25

    Rest Time( Phys. Dev. & Health)   

    45 min

    2:25-2:40

    Snack (Social & Emotional Dev. & Language Dev.)

    15 min

    2:40-2:50

    Journal Writing (Literacy Know.& Skills) 

    10 min

    2:50-3:00

    Announcements/ Backpacks/ Dismissal (Lang. Dev. & Social & Emotional Dev.)

    10 min

Last Modified on May 30, 2014