Ms. Hargis' Class Schedule

 
                                  Bilingual Pre-K3
                                  Blue Wing Room 8
 
Time

Activity

Minutes

7:45-8:00

Greet/Breakfast/Dear                   (LA)

15 minutes

8:00-8:15

Hygiene/Tooth Brushing              (Science/ESL)

15 minutes

8:15-8:45

Opening: Pledge, Morning Message, Calendar, Songs with movement, Letter of the week          (Math/LA)

30 minutes

8:45-9:45

Language Arts:

·        Read Aloud#1-Cognitive Strategy focus (retelling, sequencing, visualization, predicting, making connections)

·        Small groups w/literacy centers

·        Centers include- Literacy, Science, Math, Social Studies

60 minutes

9:45-10:15

Special Rotations:

·        Monday: Technology Lab

·        Tuesday: Journals  (LA)

·        Wednesday:  Library Week A and Science Week B

·        Thursday: Art Activity

·        Friday: Journals   (Math)

 

 

 

30 minutes

10:15-11:05

Math

·        Whole Group Focus

·        Small Groups and centers

·        Centers include-Literacy, Science, Math, Social Studies  

    

50 minutes

11:05-11:15

Hygiene/Restroom and Hand Washing        (Science)

10 minutes

11:15-11:45

Lunch           (Social Studies)

30 minutes

11:45-12:00

Hygiene/Tooth Brushing      (Science/ESL)

15 minutes

12:00-12:30

Science/Social Studies   ( ESL)

·        Read Aloud #2    Language Development

·        Whole Group Focus 

         

30 minutes

12:30-1:15

Rest Time

45 minutes

1:15-1:30

Snack Time                (Social Studies)

15 minutes

1:30-2:00

 

Read Aloud #3     (LA/Social Studies)

·        Music/movement

·        Fingerplays/Rhymes  (Oral Language Development/Phonological Awareness)

 

 

30 minutes

2:05-2:50

Gross Motor

45 minutes

2:50-3:00

Prepare for Dismissal

10 minutes