Classroom Schedule

                                                                           2014-2015

 

                     
                  school bus
                                   
Ms. Amaya
Monolingual Pre-K 3
Blue Wing Room #8

 

Time

Activity

Minutes

7:45-8:05

Arrival/Breakfast/D.E.A.R Time
 

20 minutes

8:05-8:15

Dental Hygiene/Restroom/Hand washing (Science)
 

10 minutes

8:15-9:00

Gross Motor (Teacher Conference)
 

45 minutes

9:00-9:30

Oral Language (Pledge, Calendar, Songs, Morning Message)
 

 30 minutes

9:30-9:40
Daily News
 
   10 minutes

9:40-9:50

Vocabulary Development

 10 minutes

9:50-10:05

Read Aloud #1

 15 minutes

10:05-10:15

Restroom/Hand washing (Science)

 

 10 minutes

10:15-10:45
Lunch
 
   30 minutes
10:45-11:15
Rotations/ Specials
  • (MWF) Gross Motor Minor
  • (Tues) Technology Lab
  • (Wed) Library

 

   30 minutes

11:15-12:15

Language Arts

  • Read Aloud #2
  • Small Groups
  • Centers (Math, Science, Soc. St., Literacy)
  • Journal Writing

60 minutes

12:15-12:35

Science/Social Studies

 

20 minutes

12:35-12:45

Restroom/Prepare for Rest Time (Science)

 

10 minutes

12:45-1:30

Rest Time

 

45 minutes

1:30-1:40

D.E.A.R

10 minutes

1:40-1:55

Snack Time

15 minutes

 

1:55-2:05

Dance Movement

10 minutes

 

2:05-2:45
Math
  • Math Warm-ups
  • Read Aloud #3
  • Small Groups
  • Math Tables

 

   40 minutes

2:45-3:00

Nursery Rhymes, Scholastic & Frogstreet Press Songs

15 minutes

3:00

Dismissal