Mrs. Escobar’s Class Schedule

2nd Grade Dual Language 2-Way, Room  

***All Subjects Taught In Spanish Unless Otherwise Noted                  

Time

Subject

minutes

 7:45 –  8:00

Breakfast/Read Aloud

15 min  .

8:00 -  8:30

Fast Forward Lab    /       ESL

1x a week(  Tues.) 4x a week ( Mon. Wed. Thu.& Fri.)

30 min.

 8:30 – 8:45

SENDEROS “Opening Routines”                       

  • Read Aloud                        
  • Vocabulary
  • Comprehension

15 min

8:45- 9:05

SENDEROS Phonemic Awareness/Phonics

  • Word Study
  • Spelling
  • High Frequency Words
  • Decodable Readers

20 min

9:05 – 9:20

Shared Reading

  • Student Basal Readers
  • Big Book selection

15 min

9:20 – 10:15

Guided Reading and Literacy Circles /Literacy Centers

  • Leveled Readers

55 min

10:15-10:45

Language Arts

  • Grammar
  • Spelling
  • Writing

30 min

10:45-11:05

Math Activities

  • POD
  • Calendar

20 min

11:05 - 11:35

Lunch

30 min

11:35 – 12:45

Math CSCOPE

  • Math warm-ups
  • Teacher focus lesson
  • Math journals/partner practice

70 min

12:45– 1:30

Specials

Day 1:Music  Day 2: PE  Day 3: Art   Day 4: PE

45 min

1:30 – 2:15

Science- 2 days English,  3 days Spanish

*15 min. preview and review/SLA

45 min

2:15 – 2:25

Gross Motor Skills

10  min

2:25 – 3:10

Social Studies

45 min

3:10 – 3:15

Review of the day; Homework instructions

5 min.

3:15

Dismissal

450 min.