DAILY SCHEDULE/HORARIO  

    Time

Activity

Minutes

7:45-8:00

Greet/Breakfast/Desayuno Hygiene/Tooth Brushing/cepillar los dientes (Science)                  

15 minutes

8:00-8:15

Pledge of Allegiance – Spanish and English /Greeting/ Days of the Week, months of year/Morning message

Literacy Focus/Read Aloud #1- For enjoyment

15 minutes

8:15-9:00

Letter – sound  focus/small group with rotations

Cognitive Strategy focus retelling, sequencing, visualization, predicting, making connections

45  minutes

9:00- 9:30

Gross Motor Minor (recess) – outside weather permitting, if not play will be in classroom

30 minutes

9:30-10:15

Gross Motor /Teacher Conference  (Science)

Ejercicio / Conferencia de la maestra  

45 minutes

10:15-10:45

Read Aloud #2 / Leer en voz alta #2   

Math Concepts/vocabulary – conceptos de matemática y vocabulario

30 minutes

10:45-10:55

Prepare to go to lunch, hand washing/restroom/pass out lunch cards, head count

10 minutes

10:55-11:25

Lunch/almuerzo   Prepare to go to gross motor/preparer par ir ha ejercicios                   

30 minutes

11:25-11:35

Brush Teeth/ Hand Washing/Bathroom

Cepillarse los dientes/ lavar las manos/ baño

 10 minutes

1l:35-12:05

Journal Entry/Centers/ Teacher – Para facilitate, model, redirect, scaffold

30 minutes

12:05-12:15

Hand Washing/Bathroom/ lavar las manos/ baño

10 minutes

12:15-1:00

Rest Time / tiempo de descanso

 

45 minutes

1:00-1:30

Snack/Merienda

Hand Washing / Lavar se las manos – restroom/baño 

15 minutes

1:30-2:20

Read Aloud # 3  - Fine Motor Skills, Independent

Centers/ Teacher – Para facilitate, model, redirect, scaffold

50 minutes

2:20-3:00

Social Studies/Fine Arts/Centers

ESL

40 minutes

3:00- 3:15

Daily Reflection/Dismissal

15 minutes

Last Modified on September 30, 2015