Ms. Martinez

Room #1

Pre-K

 

 

 

Time

Activity

Minutes

7:45-8:05

Arrival/Breakfast/Dear

15 minutes

8:00-8:15

Hygiene/Tooth Brushing

15 minutes

8:15-8:35

Opening: Pledge, Morning Message, Calendar, Songs with movement

20 minutes

8:35-8:45

Circle Time: concepts of print, oral language development

10 minutes

8:45-9:15

Special Rotations:

Monday: Technology   Wednesday: Library/ Science Lab

Tuesday, Thursday and Friday: Science focus

30 minutes

9:15-9:30

Read Aloud #1

·        1st Read Aloud-Cognitive Strategy focus (retelling, sequencing, visualization, predicting, making connections)

15 minutes

9:30-10:20

Literacy Focus:

      Small groups and Centers

      Centers include- Literacy, Science and Math Gross Motor

45 minutes

10:20- 10:35

Journal

15 minutes

10:35- 10:55

Gross Motor Minor ( outdoor)

20 minutes

10:55-11:40

Read Aloud # 2  (math focus)  

                         Math

·        Small Groups and centers

Centers include-Literacy, Science and Math

45 minutes

11:45-12:15

Lunch

30 minutes

12:15-12:35

Hygiene/Tooth Brushing/ Read Aloud #3

20 minutes

12:35-1:20

Gross Motor/ Conference

45 minutes

1:20-1:30

Hand washing/ restroom/ transition

10 minutes

1:30-2:15

Rest  Time

45 minutes

2:15- 2:35

Snack/ Social Skills

15 minutes

2:35- 2:50

Phonological Awareness Journal

15 minutes

2:50-3:00

Daily Reflection/ Daily News/ Dismissal

15 minutes

0